Duits Engels Nederlands
TYPHOON SPECIALIST IN STIRRING & MIXING TECHNOLOGY
Maximale flexibiliteit - 28-04-2016
Maximale flexibiliteit
Maximale flexibiliteit
Maximale flexibiliteit
Maximale flexibiliteit
Maximale flexibiliteit

Voor een internationaal opererend chemieconcern heeft Typhoon een maatwerk roerwerk met verrijdbare hefinrichting geleverd voor roerprocessen in verschillende batchgroottes. De vaten worden gevuld met een oplosmiddel gedragen product waardoor er in de vaten een ATEX-zone 0 heerst en daarbuiten een ATEX-zone 1. Aan Typhoon de uitdaging om voor de gebruiker maximale flexibiliteit te creëren zonder daarbij de machinerichtlijn en de ATEX-regelgeving uit het oog te verliezen.

Het systeem is voorzien van een verrijdbare, handmatig bedienbare telescopische hefinrichting met als voordeel wanneer in laagste positie erg compact uitgevoerd.

  • De hefinrichting is voorzien van een scharnierend V-frame voor vaten van 30 tot 210 liter die met behulp van een spanband aan de installatie worden vastgezet. Het 30 liter vaatje wordt daarbij geplaatst op een draaibaar tafeltje; het 200 liter vat staat op de grond. Doordat de positie van het draaibaar tafeltje wordt gedetecteerd, is voor het systeem bekend wat de grootte van het te roeren vat is.
  • Door het inklappen van het V-frame is er binnen de H-voet voldoende ruimte voor het opstellen van een Industrial Bulk Container (IBC) met een volume van 1.000 liter.
  • Voor alle vatgroottes geldt dat de installatie pas kan worden gebruikt nadat de fotocel een vat heeft gedetecteerd. De toegepaste schaararm zorgt vervolgens dat het roerwerk voor de grotere vaten en de IBC op de juiste positie kan worden ingesteld. De geperforeerde roeraskoker zorgt voor een afscherming van de draaiende roeras.
  • De installatie wordt bediend door een drukvaste bedieningskast met frequentieomvormer, gemonteerd op een frame aan de hefinrichting. De kast is uitgevoerd met bedieningsknoppen en voorzien van verschillende veiligheden zoals een hoogtedetectie van de hefinrichting, vat-detectie, detectie van de positie van het draaibaar tafeltje en roeraspositiedetectie voor de kleinste vaatjes.
  • De aardingsunit geeft de installatie pas vrij zodra het vat met inhoud potentiaalvrij is.
  • De installatie wordt geleverd met een ATEX-certificaat en een IIA-certificaat conform de machinerichtlijn.

 

Heeft u een nieuwe uitdaging voor Typhoon? Neem dan contact op met een van onze roertechnisch adviseurs die uw aanvraag graag in behandeling neemt en voorlegt aan onze engineeringsafdeling.