Duits Engels Nederlands
TYPHOON SPECIALIST IN STIRRING & MIXING TECHNOLOGY

Over Ons

Specialist in meng- en roertechniek

Bij Typhoon zijn we een team. Elk van ons heeft zijn eigen discipline, een eigen specialisme om in uit te blinken. Excelleren doen we door te investeren in ons team, in onze kennis en technische mogelijkheden. En door elke dag de lat een stukje hoger te leggen. Het combineren van onze disciplines maakt waar Typhoon voor staat: dé specialist in meng- en roertechniek. Dat is wat we zijn, waar we zelfs verdraaid goed in zijn.

We hebben bij Typhoon een gemeenschappelijke drijfveer: ons succes meten we af aan het succes van onze klanten. Uw succes is ons succes. Daarom bieden we altijd de beste oplossing: maatwerk waar het moet, slimme standaardoplossingen waar het kan, compleet met service. Zo bereiken onze klanten hún doelen.

Onze ambities in het bedenken, engineeren, realiseren en servicen van meng- en roersystemen reiken ver. We produceren met een state-of-the-art machinepark, gebruiken een simulatie-unit om procedés te testen en ontwikkelen innovaties in ons eigen testlab. Verwachtingen overtreffen, zo staan we in het partnership met onze klanten.

Historie

Typhoon kent een rijke historie en heeft talrijke innovaties op zijn naam staan. De oorsprong gaat terug naar het jaar 1946, met de oprichting van het bedrijf. Het staat in die tijd bekend onder de naam MKT (Machinefabriek Koelewijn Typhoon). MKT neemt roerwerken in serieproductie, waaraan de merknaam Typhoon wordt gekoppeld. Een verkooporganisatie van MKT opereert in 1965 onder de naam Unimix Procestechniek. In 1989 komt een fusie met Martens tot stand. Het succes dat het fusiebedrijf boekt op het gebied van fluid handling, gaat ten koste van de detaillistische meng- en roertechnologie. Daarom gaat Typhoon sinds 1995 zelfstandig verder binnen dit specialisme.

Tegenwoordig is Typhoon dé toonaangevende naam op het gebied van meng- en roertechniek, met een sterke markpositie in de Benelux en exportactiviteiten naar alle continenten. De innovatiedrang en pioniersgeest kenmerken het bedrijf nog altijd.