Duits Engels Nederlands
TYPHOON SPECIALIST IN STIRRING & MIXING TECHNOLOGY
Het stofvrij bevochtigen van droge stoffen in vloeistoffen - 19-10-2016
Het stofvrij bevochtigen van droge stoffen in vloeistoffen
Het stofvrij bevochtigen van droge stoffen in vloeistoffen
Het stofvrij bevochtigen van droge stoffen in vloeistoffen
Het stofvrij bevochtigen van droge stoffen in vloeistoffen

Typhoon heeft een systeem ontwikkeld voor het stofvrij intrekken van poeders die direct gedispergeerd of gesuspendeerd worden in een vloeistof. Hierdoor hebben de poeders geen kans tot klontvorming alvorens zij bevochtigd worden.

Om de roeras is een aanzuigbuis voorzien welke eindigt in het roerelement. Het roerelement dat in standaard uitvoering al zeer geschikt is voor het bevochtigen van droge stoffen, is hier van doorslaggevend belang. Het element zorgt enerzijds voor een goed stromingspatroon in het vat waardoor een goed homogeen product ontstaat en anderzijds creëert het een onderdruk die ervoor zorgt dat het product via de aanzuigbuis wordt ingetrokken en direct in de vloeistof wordt opgenomen.

De montageflens wordt voorzien van een aanzuigpijp ten behoeve van het aanzuigen van het toe te voegen product. Deze pijp loopt parallel langs de roeras/aanzuigbuis en heeft zijn opening onderaan, zodanig dat het poeder pas op het laatste moment wordt ingezogen.

Voordelen van dit systeem zijn: alle mechanische delen van het roerwerk zijn makkelijk te reinigen door het ontbreken van een mechanical seal én het niet toepassen van lagers of begrenzers rond de as; het systeem is onderhoudsvrij en geschikt voor poeders en aerosols. Bovendien wordt beduidend minder waardevol product verspild.

Typhoon heeft voor verschillende klanten dit systeem succesvol ingezet.