Duits Engels Nederlands
TYPHOON SPECIALIST IN STIRRING & MIXING TECHNOLOGY
Duurzame Inzetbaarheid - 27-01-2017
Duurzame Inzetbaarheid
Typhoon Roertechniek uit Raamsdonksveer slaat het pad van de sociale innovatie in. “Als partner in meng- en roertechniek willen wij ons in de markt versterken”, stellen directeuren Peter Ordelmans en Roderik Hol. “Wij denken de kwaliteit van onze producten en diensten op een hoog peil te kunnen houden als wij duurzaam investeren in onze vakmensen, hun talenten en hun inzetbaarheid.”

Typhoon wil haar medewerkers in staat te stellen slimmer samen te werken en beter kennis te delen. De directie is ervan overtuigd dat het team daardoor opdrachtgevers nog beter kan bedienen. “het bedrijf wordt klantgerichter, wendbaarder en kan beter inspelen op de klantwensen en op de ontwikkelingen in onze markt.”

Begin 2016 startte Typhoon met een programma voor duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers. Dat programma werd financieel ondersteund door het Europees Sociaal Fonds. De resultaten zijn intussen merkbaar. “het lukt onze medewerkers steeds beter om hun talenten te ontplooien en elkaars talenten te versterken, zodat wij sneller en beter met productinnovaties en verbeterde dienstverlening kunnen komen.” Om dat voor elkaar te krijgen heeft het management bedrijfsprocessen aangepast om medewerkers de ruimte te geven om initiatief te nemen en hen hierin te faciliteren.

Tijdens het programma hebben directie en medewerkers samen een visie en strategie ontwikkeld. Ze gingen in dialoog om de gewenste stappen te bepalen, om deze daarna op de werkvloer in praktijk te brengen. “De ‘best cases’ die dat oplevert, zullen ons inspireren om steeds weer het beste uit onszelf en uit ons team te halen.”