Duits Engels Nederlands
TYPHOON SPECIALIST IN STIRRING & MIXING TECHNOLOGY

Innovatie

Meng- en roertechniek

Typhoon is altijd een innoverend bedrijf geweest. Een halve eeuw geleden al waren wij de eerste producent van roerwerken die roerassen excentrisch toepaste. De decentrale positionering van de roeras resulteerde in verbeterde productkwaliteit, procesversnelling en energiebesparing. Vanuit onze ruime ervaringskennis ontwikkelden wij vele typen roerelementen voor de aanpak van de meest uiteenlopende roerprocessen.

Simulatie-unit

Met onze grootformaat simulatie-unit (kolomhoogte 4 meter) sloegen wij een nieuwe mijlpaal in de verdere innovatie van ons vakgebied. De in eigen beheer ontwikkelde simulatie-unit heeft de mogelijkheid tot het verrichten van proefnemingen tot 7.500 liter, waarbij het roerproces op meerdere aspecten wordt gemeten en de procesdata via geavanceerde software ‘real time’ in beeld wordt gebracht. Met onze simulatie-unit toetsen wij opvattingen over roeren en mengen aan de uitkomsten van experimenten die in een volledige controleerbare en realistische praktijksituatie plaatsvinden.

Bijzondere kenmerken van de simulatie-unit zijn:

  • ‘Slide rail’ voor centrale en decentrale roerposities
  • Mogelijkheid plaatsen van keerschotten in combinatie met centrale roerpositie
  • ‘Real time’ meting en visualisatie
  • Meting van mengtijd, stromingssnelheid, temperatuur, vermogen, roerastoerental en de krachten op de roeras
  • Visueel te volgen proces, door transparante cilinders
  • Volumes tot 7.500 liter
  • Vierfasen opbouw tot 4 meter hoogte
  • Schaal 1:1 simulaties met commerciële roerders
  • Verwisselbare bodems om het effect op het stromingspatroon te visualiseren

 

Klik voor uitgebreide documentatie over de simulatie-unit

Machinebouw

Het jonge en hoogopgeleide team van Typhoon heeft tal van innovaties op zijn naam staan. Het beantwoorden van klantspecifieke vragen maakt innovatie voor hen een permanent thema. Om invulling te geven aan de vernieuwingen in machinebouw, maken zij gebruik van de modernste 3D-engineeringssoftware. Een ervaringsdatabase ruggensteunt hen bij nieuwe vindingen en toepassingen. Daarnaast kunnen zij de informatie die de simulatie-unit verschaft direct toepassen.

De uitgebreide testmogelijkheden en het moderne machinepark geven nieuwe vrijheidsgraden in het ontwerpen en realiseren van grensverleggende oplossingen.